جمع آوری نتایج کارگاهها انجمن معتادان گمنام

ساخت وبلاگ

جمع آوری نتایج کارگاهها انجمن معتادان گمنام

جمع آوری نتایج کارگاهها جهت پروژه نگارش کتاب سنت ها پروژه نگارش کتاب سنت ها در کنفرانس خدمات جهانی سال 2012 به تصویب رسید تا بین سالهای 2012 الی 2016 انجام شود. طبق پروژه مصوبه قرار شد بین سالهای 2012 الی 2014 بر جمع آوری مطالب و داده های خام و جمع آوری ایده ها و نظرات انجمن در رابطه با اینکه چه مطالبی جهت درج در این کتاب مفید است، تمرکز شود و بین سالهای
2014الی 2016 بر روی تهیه پیشنویس، ارائه آن به انجمن جهت بررسی و اظهار نظر و سپس تهیه پیشنویس نهایی و ارائه آن به کنفرانس خدمات جهانی سال 2016 جهت تائید، تمرکز شود.
ما از اینکه تا کنون مطالب زیادی از کارگاههای برگزار شده در سطح نواحی و مناطق مختلف دریافت کرده ایم، بسیار هیجان زده هستیم. برای اینکه بتوانیم اعضاء بیشتری را ترغیب به شرکت و ارائه ایده هایشان کنیم، نوآوری جدیدی در برگزاری کارگاهها کرده ایم تا گروهها
بتوانند قبل از شروع جلسه، بعد از جلسه یا در حین برگزاری جلسه اداری این نوع کارگاه را برگزار کنند. که ماحصل آن در این کتابچه آمده است.
مواردی جهت شروع بحث و گفتگو در گروهها ارائه گردیده که می تواند باعث بحث های جالبی شود و به اعضاء گروه شما فرصت شرکت در این فرآیند را بدهد تا تجربه، نیرو و امید خود را به مشارکت گذارند. این سئوالها و موارد فقط جهت شروع بحث است و اگر گروه شما نظر و ایده ای فراتر از این موارد دارد، ما خوشحال می شویم تا آنها را برای ما بفرستید. در واقع ما شما را به انجام این کار تشویق می کنیم. خوب همه چیز عالیست! حال از کجا شروع کنیم؟
یک یا دو خدمتگزار مورد اعتماد را انتخاب کنید تا جلسه بحث را گردانندگی کنند. کمک بزرگی خواهد بود اگر این کتابچه را اول در جلسه بخوانید و برای برگزاری این مینی –کارگاه به دقت برنامه ریزی کنید تا همه چیز در حد امکان به خوبی پیش رود. ما در اینجا21 دقیقه زمان برای بحث و گفتگو در نظر گرفته ایم، اما از شما درخواست می کنیم تا نسبت به شرایط گروه خود این زمان را تنظیم کنید. هر تعداد کارگاهی که می خواهید برگزار کنید. این کارگاهها را قبل یا بعد از جلسه، با رهجوهای خود، قبل یا بعد از جلسه ناحیه یا منطقه برگزار کنید.
هر کارگاه باید فقط در مورد یک سنت برگزار شود. گروه تصمیم می گیرد که در مورد کدام سنت گفتگو کند، یا می تواند از گرداننده درخواست کند تا یک سنت را انتخاب کند. مواردی که جهت برگزاری کارگاه الزم دارید، از قرار زیر است: خواندن سنت مربوطه، خواندن شرح مختصر در مورد سنت مربوطه که در این متن آمده و سئواالتی که برای بحث در این کتابچه مطرح گردیده است. اگر سئوال یا ایده جدیدی به فکر شما رسید حتماً از آن استفاده کنید.
پس از اینکه سنت و شرح مختصر را با صدای بلند خواندید، یکی از سئوالهای مطرح شده را بخوانید و درباره آن گفتگو کنید. می توانید یکی از اعضاء را به عنوان کاتب انتخاب کنید تا همه گفتگوها را یادداشت کند تا بتوانید از تمام وقت اختصاص داده شده به کارگاه استفاده کنید، یا اینکه بخشی از وقت را به گفتگو اختصاص دهید و در آخر کارگاه چند دقیقه وقت اختصاص دهید که هر عضو نظر و برداشت خود را کتبی بنویسد و به گرداننده تحویل دهد. بسیار مفید است، اگر چند نسخه از کتاب پایه و کتاب چگونگی عملکرد نیز در دسترس شرکت کنند گان قرار دهید تا در صورت نیاز به آن رجوع کنند.
می توانید نظرات جمع شده را به صورت کلی و گروهی و یا به صورت فردی ارسال نمائید. اگر بخواهید کارتان آسان تر شود می توانید از دست نوشته ها عکس بگیرید)البته، لطفا ً به طوری که خوانا باشد و برای ما به آدرس
[email protected] ای-میل فرمایید. با تشکر از شرکت شما در این فرآیند.
بحث و گفتگو
این نوع کارگاه برای این طراحی شده است تا گروهها بتوانند گفتگویی 21 دقیقه ای داشته باشند، ا ّما همانگونه که گفته شد اگر گروه بخواهد می تواند این زمان را کمتر یا بیشتر کند. سئواالتی که در این متن درج شده است، فقط یک نقطه شروع هستند. ما امیدواریم که بحث و گفتگوی شما پرانرژی و الهام بخش باشد و در بحث ها یکدیگر را به چالش بکشید تا بتوانید به سنت ها با دیدی تازه و به گونه ای که هرگز فکرش را هم نمی کردید، نگاه کنید.
1. انتخاب کنید که در مورد کدام سنت می خواهید گفتگو کنید.

2. با چند لحظه سکوت و دعای آرامش آغاز کنید.

3. عضوی را به عنوان کاتب انتخاب کنید و از او بخواهید تا تجارب و ایده های منحصر به فرد اعضاء را یادداشت کند و نه فقط فهرستی از اصول روحانی یا نقل قول های که از کتاب می شود.

4. از یکی از اعضاء بخواهید تا سنت مربوطه و همین طور گزیده آن سنت که در این متن درج گردیده را با صدای بلند بخواند.

5. از یک عضو دیگر بخواهید تا یکی از سئواالت مربوط به آن سنت را از این کتابچه انتخاب کند و گفتگو در مورد آن را آغاز کنید.

6. سعی کنید در حد امکان اعضاء بیشتری تجربه و ایده خود را در مورد سئوال مربوطه به مشارکت گذارند. گرداننده می تواند از هر عضوی که صالح دید بخواهد تا ایده یا تجربه خود را بهتر و شفاف تر توضیح دهد. ا ّما سعی کنید به قبل از اینکه نتیجه کارگاه را تفسیر کنید، به همه وقت مشارکت داده باشید.

7. سعی کنید کارگاه را در زمان تعیین شده خاتمه دهید. اگر اعضاء انرژی گفتگوی بیشتر را دارند، آزاد هستید تا سئوال بعدی را مطرح کنید. یا در "جلسه چند نفره بعد از جلسه" که اصوالً همیشه برگزار می شود به بحث خود ادامه دهید.

8. از نتایج کارگاه عکس بگیرید و آن را به ای میل نمایید ارسال[email protected]

سنت یک
یکی از راههای قرار دادن منافع مشترک در رأس این است که هر یک از ما خود را به طور مساوی مسئول بهروزی و موفقیت NA بدانیم........ " همان گونه که هر عضو برای بقاء و ماندگاری خود به حمایت انجمن تکیه می کند، بقاء و ماندگاری NA هم به
اعضاء آن بستگی دارد.
سئوال جهت گفتگو

 بهبودی شخصی من چگونه به اتحاد NA بستگی دارد؟

 ما زمانی که بر سر مسئله مهمی توافق نداریم، چگونه اتحاد را حفظ و تمرین می کنیم؟

 به عنوان یک عضو، مسئولیت های من در برابر NA چیست؟ مسئولیت های یک گروه و یک بدنه خدماتی در برابر NA کدام است؟


سنت دو
اگر قرار است ما از طرف یک صاحب اختیار نهایی )نیروی برتر( راهنمایی شویم، الزم است به روشی دست یابیم که بتوانیم همگی با هم آن راهنمایی را دریافت کنیم. مکانیسم یا سازوکاری که از آن استفاده می کنیم همان وجدان گروه است. وجدان گروه مشابه وجدان شخصی است. اما وجدان گروه انعکاس کنندۀ آگاهی و درک جمعی و همین طور تسلیم گروهی در برابر اصول روحانی است.
سئوال جهت گفتگو

 وجدان گروه چیست؟

 تفاوت بین رهبری و حکومت کردن چیست؟

 ما چگونه از صاحب اختیار نهایی دعوت می کنیم تا در فرآیند شکل گیری وجدان گروه حضور داشته باشد؟ و چگونه تشخیص می دهیم که او در جمع ما حاضر است؟

سنت سه
سنت سوم از طریق تشویق ما به پذیرش دیگران، به ما کمک می کند تا رشد کنیم. عضویت یک تصمیم شخصی است که توسط هر فرد گرفته می شود. وظیفه ما این است که آتش تمایل را شعله ور کنیم نه اینکه آن را از بین ببریم. سنت سوم منعکس کننده و فراگیر بودن قدم یک است.
سئوال جهت گفتگو

 گروه من چگونه به اعضاء خوش آمد می گوید و کمک می کند تا ایشان احساس پذیرفته شدن نمایند؟ یا چگونه باعث سرخوردگی و عدم پذیرش ایشان می شود؟ این سئواالت در مورد شخص من چگونه صدق می کند؟

 آیا یک گروه می تواند در مورد عضویت کسی تصمیم بگیرد؟

 چگونه این سنت از منافع مشترک ما حمایت می کند؟
سنت چهار

خود اتکایی به گروهها آزادی و خالقیت الزم را می دهد تا راههای منحصر به فردی جهت رساندن پیام بیابند و نیز گروهها از این طریق جایگاه مناسب خود را در کل NA و همین طور در انجمن محلی خود پیدا کنند. اما استقالل به این معنی نیست که گروهها نسبت به
رعایت اصول روحانی نهفته در سنت ها الزامی ندارند.

سئوال جهت گفتگو

 چگونه می فهمیم که چه چیزی بر NA در کل تاثیر می گذارد؟

 چگونه بین استقالل و مسئولیت پذیری تعادل برقرار می کنیم؟

 چرا استقالل، آزادی و خالفیت در NA تا این حد مهم هستند؟
سنت پنج

سنت پنجم از ما می خواهد تا با در راس قرار دادن هدف اصلی مان، امانت داری را تمرین کنیم. که در نهایت فقط رساندن پیام به معتاد در حال عذاب است و این تنها چیزی است که ما برای بخشش داریم.

سئوال جهت گفتگو

 به عنوان فرد، گروه و بدنه های خدماتی چگونه می توانیم به پیشبرد هدف اصلی مان کمک کنیم؟

 فضای بهبودی چیست و ما چگونه می توانیم آن را پرورش دهیم؟

 چه چیز ما را از هدف اصلی مان منحرف می سازد؟ چگونه تشخیص می دهیم که از هدف اصلی منحرف شده ایم؟
سنت شش

با مشخص کردن مرز و حد و حدودمان، سنت شش کمک می کند تا گروههایمان از مشکالت متداولی که برای سازمان های دیگر پیش می آید، اجتناب کنند. توسط کمک به گروهها جهت اجتناب از مشکالت، سنت ششم به ما اجازه می دهد تا تمام انرژی خود را برای رساندن پیام NA به معتادانی که خواهان بهبودی هستند، وقف نمائیم.

سئوال جهت گفتگو

 فرق بین همکاری با تائید یا وابستگی چیست؟

 در چه نقطه ای ممکن است یک رابطۀ همکاری محو و تبدیل به وابستگی یا تائید گردد؟

 ما ممکن است چه تضادهای با سازمان های خارجی پیدا کنیم، و چگونه باید با این تضادها روبرو شد؟

سنت هفت

اصل روحانی خود-اتکایی شامل مسائل مالی نیز می شود اما خیلی فراتر از پولی است که ما اعانه می کنیم. گروه هر چیزیی جهت پیش برد هدف اصلیش نیاز داشته باشد، باید خود تهیه نماید.
خدمت در گروه و عضویت فعال در گروه، دو کمک حیاتی به خود-اتکایی گروه هستند که هیچ هزینه و بار مالی ندارند.

سئوال جهت گفتگو

 چرا تعهد نسبت به خود-اتکایی مهم است؟

 چگونه سعی ما در خود-اتکایی به اتحاد انجمن کمک می کند؟

 زمانی که تشخیص بین خود-اتکایی و دریافت کمک از خارج سخت است، چگونه می توان مشکل را حل کرد؟
سنت هشت

سنت هشت یادآور این است که اعضاء ما نیازی به حرفه ای بودن ندارند تا بتوانند پیام بهبودی NA را برسانند. قلب و هسته اصلی روش NA برای بهبودی، کمک یک معتاد به معتاد دیگر است. ما بهبودی را نمی فروشیم، بلکه آن را به رایگان و با روحیه ای مملو از عشق و سپاسگزاری به مشارکت می گذاریم. اگرچه گروهها، هیئت های خدماتی، و کمیته ها در معتادان گمنام می توانند برای انجام وظایف محوله خواهان کمک های حرفه ای شوند.

سئوال جهت گفتگو

 تفاوت بین برخورد حرفه ای و غیر حرفه ای در درمان اعتیاد چیست؟

 اگر شغل ما به گونه ای است که به عنوان یک حرفه ای با معتادان سروکار داریم، چگونه می توانیم وقتی این معتادان را در جلسه می بینیم با ایشان مثل یک عضو رفتار کنیم و نه مثل یک مشتری؟

 رابطۀ بین این سنت و گمنامی چیست؟
سنت نه

این سنت دربارۀ ساده کردن مسائل است و به این معنی است که ما نامنظم و بدون ساختار نیستیم. بلکه هیئت های خدماتی و کمیته های تشکیل می دهیم تا به گروهها خدمت کنند و بنابراین " NA تحت این عنوان، بتواند توجه خود را بدون خلل و مستقیم به رساندن
پیام معطوف کند." کلید انجام این کار ارتباطات و حس مشترک تعهد نسبت به هدف اصلی است.

سئوال جهت گفتگو

 چرا به هیئت های خدماتی و کمیته ها نیاز داریم؟

 چگونه ارتباط موثر را بین گروهها با هیئت های خدماتی و کمیته ها حفظ می کنیم؟

 نظرتان در مورد رابطه این سنت با هدف اصلی مان چیست؟

سنت ده

اعضاء NA تشویق می شوند تا مستقل فکر کنند، عقاید خود را داشته باشند و آن را هر گونه که صالح می دانند بیان کنند. اما در عین حال ما همگی بخوبی می دانیم که عقاید شخصی و بحث برانگیز ما می تواند گروه را از هدف اصلیش منحرف سازد. تا جای که بر روی تعالی و رشد انجمن و همین طور هدف اصلی متمرکز باشیم از طرح مسائل بحث برانگیز که می تواند ما را از بهبودی دور سازد، اجتناب می کنیم.

سئوال جهت گفتگو

 زمانی که در جلسه مشغول مشارکت هستیم، چگونه می توانیم در مورد مسائل خارج از NA که بر روی بهبودی ما تاثیر می گذارند صحبت کنیم بدون اینکه جلسه را از هدف اصلی NA دور سازیم؟

 نظرات NA در مورد پاک شدن چیست؟

 زمانی که در اجتماع صحبت می کنیم، چگونه می توانیم NA را توصیف و معرفی کنیم بدون اینکه درگیر بحث شویم؟
سنت یازده

سنت یازده سنگ زیربنای خط مشی روابط عمومی NA است. انجام درست اطالع رسانی به معنی تبلیغ نیست، بلکه باعث ایجاد جاذبه برای کسانی می شود که نیاز به کمک ما دارند. حرف ها و اعمال ما نشان دهنده بهبودی مان در NA و انعکاس گر انجمن NA است. به عنوان اعضاء مسئول NA ما می خواهیم این انعکاس منبع جاذبه باشد و نه منبعی برای خجالت و شرم زدگی.

سئوال جهت گفتگو

 در انجام فعالیت های روابط عمومی، چگونه از آبرو و اعتبار NA حمایت می کنیم؟ یا هنگامی که در یک رسانه عمومی حضور پیدا می کنیم؟ آن زمانی که با به تن داشتن تی شرت NA به رستوران و کافی شاپ می رویم، چطور؟

 چگونه گمنامی شخصی خود را وقتی که در یک رسانه عمومی هستم، حفظ می کنم؟

 چرا گمنامی شخصی من در سطح مطبوعات، رادیو و فیلم برای NA در کل اهمیت دارد؟
سنت دوازده

سنت های دوازدهگانه، انجمنی را توصیف می کند که رهنمود و خرد جمعی خود را از طریق پیروی از اصول روحانی دریافت می کند و نه از شخصیت ها و افراد. این گونه از خود گذشتگی منظور سنت دوازده از کلمه گمنامی است و اصلی روحانی است که معتادان گمنام بر اساس آن تشکیل شده است.

سئوال جهت گفتگو

 اگر "اصول را به شخصیت ها ترجیح دهیم" شخصیت های انجمن چگونه می توانند بر نقش ما به عنوان اعضاء NA تاثیر مثبت بگذارند؟

 "اساس روحانی" به چه معنی است و ما چگونه بر پایه آن انجمن را تشکیل داده ایم؟

 رابطۀ بین گمنامی و "منافع مشترک ما" چیست؟

 

لینک عضویت در کانال تلگرام 

https://telegram.me/a12and12

 

دوازده قدم ودوازده سنت ...
ما را در سایت دوازده قدم ودوازده سنت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 12and12a بازدید : 426 تاريخ : پنجشنبه 25 شهريور 1395 ساعت: 21:02